Néhány szóban a motorolaj adalékokról

Régi praktika, hogy sokan keverik a különböző olajokat, hogy ezáltal kihozzák belőlük a legtöbbet.
Elárulok viszont egy titkot: ma már erre nincs semmi szükség. 
Persze, kellő körültekintés(!) mellett nagy probléma még nem történik abból, ha két olajat összeöntünk – csak teljesen felesleges.

Egy jó minőségű motorolajban már minden benne van!

Anélkül, hogy belemerülnénk a részletekbe (amik egyébként motorolajonként változnak), alapvetően elmondható, hogy minden motorolaj nagyjából 80%-ban tartalmazza csak az alapolajat, ami ásványi, vagy szintetikus forrásból származik.

A maradék 20%-ot a különböző adalékanyagok adják ki: ezek ruházzák fel olyan képességekkel a motorolajat, amivel egyébként nem rendelkezne.

Ennek köszönhetően egy jó minőségű motorolaj a habzásgátlástól kezdve a korrózióvédelemig rengeteg egyéb funkciót is betölt az alkatrészek kenése mellett. 

Már egy olaj sincs adalék nélkül

Már egy olaj sincs adalék nélkül

Ma már nagyon komoly feltételeknek kell megfelelnie egy motorolajnak, és éppen ezért nem lehet a modernebb autókba sokkal régebbi olajat tölteni.

Egy jó motorolaj dermedéspontja már sokkal alacsonyabb, mint a régieké, ráadásul nem engedi, hogy a szennyeződések jó része megtapadjon az alkatrészeken.

Magyarul tehát nincs szükség külön arra, hogy Te kezdj el otthon a garázsodban összeöntögetni különféle olajokat, hogy a lehető legjobb hatást érhesd el.

Bízz a szakértők által létrehozott új motorolajokban, és hidd el, minden meg van bennük, amire csak az autódnak szüksége lehet.  

Stick It!